Loading

Hoe werkt het?

Sochi Olympic Park

Wij hebben per dag twee of drie onderdelen uitgekozen waarvoor jij een voorspelling geeft. Per onderdeel geef je aan welk land volgens jou goud gaat winnen. Als dit land ook echt een medaille wint, krijg jij in jouw eigen medailleklassement dezelfde kleur medaille erbij. Degene met de meeste gouden medailles aan het einde van de Spelen wint de pool! Als er een gelijk aantal goud is behaald geeft het aantal zilveren medailles de doorslag. Als ook dat gelijk is, dan geeft het aantal bronzen medailles de doorslag. Mocht een land meerdere medailles winnen, krijg je ze niet allemaal, maar alleen de hoogste. En om er zeker van te zijn dat we één winnaar hebben, vult iedereen ook nog een schatting van de langzaamste mannen marathonrenner in. Bij een volledig gelijk medailleklassement wint dan degene die het dichtst bij die snelheid zit.

Wanneer invullen?

Je kan invullen tot zaterdag 6 augustus, 13:30 uur, daarna beginnen de vrouwen met hun luchtgeweer.

Waarom deze onderdelen?

We hebben redelijk willekeurig onderdelen gekozen, verspreid over sporten en geslacht(en). En daar zitten ook sporten bij die je normaal gesproken misschien niet zo snel zou volgen. Maar dat leek ons juist mooi aan zo'n soort pool! Normaal gesproken heb je weinig aanleiding om ritmisch gymnastiek te gaan kijken, maar door deelname in deze pool ben je zelfs bij de vrouwen 10 meter luchtgeweer niet van de tv weg te slaan!

Ja maar, ik weet toch helemaal niet wie er goed zijn bij het vrouwen trampolinespringen?!

Wij hebben ook geen idee. Maar om je op weg te helpen hebben we bij elk onderdeel wat tips gezet. Links naar wereldranglijsten, uitslagen van het laatste ek of wk of wat voor evenementen ze ook mogen organiseren.

Wat gebeurt er als mijn favoriete sporter op doping wordt gepakt?

Allereerst vul je bij de pool alleen landen in, geen sporters. Stel, bij de 100 meter wint Usain Bolt en wordt Yohan Blake tweede. Jij hebt Jamaica ingevuld. Als Bolt dan wordt gepakt/ uitgesloten krijgt Blake het goud en dan verandert er voor jou niets. (Overigens is dit de reden waarom we de 100 meter bij de mannen maar niet hebben opgenomen...)

Elke soort van uitsluiting tot aan het einde van de Spelen (21 augustus, 21:59 uur) wordt meegenomen in de uitslag. Op 21 augustus om 22:00 uur gaat ons boek dicht en maakt het ons niet meer uit wie wat heeft gebruikt. En dat geldt ook voor de Russen.